Cumva, cumva îţi schimbă firea

Câti oameni nu au auzit de nenumărate ori replica: nu ai idee cât de profund este sentimentul de a fi parinte, lasă …vei vedea şi tu când o sa ai un copil?! Ce poţi să spui? Da…presupun că e puternic, dar nici macăr nu iţi poţi imagina. Poţi să îţi contrazici interlocutorul? Nu, deoarece habar nu ai despre ce vorbeşte.

În acelaşi timp câti oameni care nu au copii nu pot înţelege pe bună dreptate, disperarea unui parinte care se agită atunci când copilul e bolnav sau are ceva, iar asta până nu li se întâmplă şi lor, iar acum citez un amic: ”am constatat că mamă disperată este defapt un pleonasm; parcă vă spală cineva creierul şi din femei puternice, calculate ajungeţi să nu mai gândiţi câteoadată raţional atunci când vine vorba de copil”.

Oare e adevărat? Trist dar adevărat, poate chiar comic pe alocuri. Dacă ne-ar filma cineva în momentele acelea şi ne-ar arăta filmuleţul la câteva zile după ce furtuna a trecut, ne-ar apuca râsul. Atunci când copilul e bolnav, mama are un sentiment profund de durere, durerea lui e şi a ta, o simţi cu fiecare parte a corpului tău, vrei să ţi se întâmple ţie, nu puiului tău, şi te întrebi: de ce nu pot să îi iau durerea? Şi te simţi cumplit de neajutorată, calculele nu iţi ies, parcă eşti legată de măini şi de picioare, parcă eşti obligată să priveşti o durere a propriului copil. Ce poţi să faci, doar nu e ca şi cum te apuci să faci medicina ca să te asiguri că îi dai ce e mai bun copilul tău. Ei, şi aici intervin nervii, disperarea, şi pe alocuri pierderea raţiunii. Mai te şi uiţi la tată şi îl vezi că e calm, cum Dumnezeu poate?! Ei bine, sigur că poate deoarece rămâne echilibrat, raţional şi nu face din ţânţar armăsar. Sincer, o stăpânire de sine de invidiat.

Dar pe lângă toate detaliile acestea, un copil te îmbogăţeşte ca individ dar cumva toată prezenţa lui te schimbă. În ce fel? Ajungi mai complet, parcă eşti mai inţelegător, mai empatic, faci mult mai multe compromisuri şi nici măcar nu le vezi sau nu le simţi că ar fi compromisuri. Gradul de înţelegere se răspândeşte şi celor din jur, modul în care vorbeşti şi îţi transmiţi ideeile se schimbă. De ce? Deoarece ai învăţat să explici idei şi comportamente unui viitor adult, deoarece creierul tău se chinuie să traducă viitoare principii, valori unui copil care va fi adult, şi a trebuit să înveţi să le explici pe limba lui, în aşa fel încât să le înţeleagă şi să le aplice fără a fi impuse sau forţate. Ai învăţat cum să îl înveţi să îşi exprime propriile dorinţe, să le argumenteze, fără să îl judeci dacă nu seamănă cu ale tale, ai învăţat să accepţi că nu trebuie să îţi fie o copie fidelă, l-ai învăţat cum să reziste la loviturile vieţii, l-ai lasăt să sufere chiar dacă pe tine te-a sfâşiat pe dinăuntru pentru că ştiai că are nevoie şi de asta ca să crească şi ca să înveţe ce e in lume. Ai învăţat să accepţi că nu îl poţi feri de fiecare neînsemnată gâză care se aproprie de el, şi l-ai învăţat să o facă singur, i-ai dat independeţă pentru că ştiai că va avea nevoie de ea pentru a ţine piept acestei lumi, chiar dacă ai fi vrut să rămână veşnic lângă tine…puiul meu, nepreţuitul meu diamant.

Dacă e să vorbim metaforic, copilul e ca o piatră din care dupa multă muncă combinată cu multă meticulozitate, transpiraţie şi mult efort, căruia i te-ai dedicat trup şi suflet, şi în care ai pus toată pasiunea fiinţei tale, ai şlefuit un diamant, iar tu ai învăţat să fii cel mai bun maestru deoarece te-a provocat constant să fii mai  bun, deoarece nu toate laturile lui s-au lăsat uşor la şlefuit sau pentru că nu ai ştiut de unde să începi să şlefuieşti.

Nu o să îţi spun „vei vedea”, ci îţi spun „vei simţi”.

 

Termeni si Conditii

Site-ul este detinut de catre societatea Skills 4 Future Srl, persoană juridică română, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului sub nr. Reg. Com: J2/1117/2020, cod fiscal: RO43089649 cu sediu social: Vladimirescu, Str. 4 nr. 2, Jud. Arad, email: future4skills@gmail.com, tel: 0735353123

 

Accesarea si folosirea acestui site, implica acceptarea de catre dumneavoastra a termenilor si conditiilor de mai jos. Pentru utilizarea in cele mai bune conditii a site-ului, se recomanda citirea cu atentie a tuturor termenilor si conditiilor.  

Ne rezervam dreptul de a modifica prezenții termeni și condiții de utilizare fără niciun fel de notificare prealabilă. In situatia in care modificarile facute, ar afecta drepturile dumneavoastră personale, acest aspect va fi adus la cunostinta dumneavoastră printr-un email in care veti fi instiintate de aceste modificari. 

Daca continuati cu navigarea pe acest site, inseamna ca sunteti de acord si ati luat la cunostinta termenele si conditiile de utilizare, cu politica de cookies, si politica de confidentialitate. 

Administratorul Site-ului nu poate fi tras la raspundere nici cu privire la orice informatii si date din Continutul Site-ului, inclusiv dar nu numai cele privind textul, imaginile, secventele video, avatarurile, blogurile, sau orice alta activitate legata de utilizare, precum pentru niciun alt efect juridic derivand din acestea.

Aceşti termeni şi condiţii, care pot fi mentionati din când în când, se aplica tuturor serviciilor noastre disponibile online, prin e-mail sau telefon. Prin accesarea, căutarea şi utilizarea site-ului nostru (mobil) sau a oricărei aplicaţii pe orice platformă numite în continuare ˝Platformă˝) şi/sau prin efectuarea unei rezervări, confirmaţi şi sunteţi de acord că aţi citit, înţeles şi aţi fost de acord cu toţi termenii şi condiţiile precizate mai jos

 

Inregistrarea ca membru

 

Pentru crearea contului de client sunteti de acord sa furnizati informatii adevarate, corecte, actuale si complete despre dumneavoastra, in functie de specificatiile din formularele aferente si sunteti de acord sa furnizati aceste informatii corect si complet.

In cazul in care consideram ca obligatia aceasta nu este respectata, ne rezervam dreptul sa va blocam accesul la serviciile noastre fara o notificare prealabila, pe perioada determinata sau nedeterminata.

Sunteti de acord sa ne instiintati imediat despre orice pierdere a parolei sau despre eventuale semne de activitate neautorizata sub numele dumneavoastra de utilizator.

Abonatii se pot dezabona din lista in mod direct, prin modalitatile puse la dispozitie de sistem (in link-ul din e-mail-urile primite de la noi), sau printr-o solicitare in scris prin e-mail la adresa noastra de contact electronic future4skills@gmail.com, solicitarea urmand a fi procesata in termen de 72 de ore de la primirea ei.

 

Comenzi

 

Nu exista comanda minima impusa. Toate preturile afisate pe site sunt in RON si contin TVA. 

Factura fiscala se emite conform legislatiei in vigoare din Romania si se trimite pe e-mail la adresa indicata in formularul de comanda.

Conform legilor in vigoare, comanda facuta pe acest website se considera un contract intre utilizator si Skills 4 Future SRL si trebuie executata de catre ambele parti. Aceasta inseamna ca Skills 4 Future  SRL se obliga sa livreze produsele si serviciile comandate, iar utilizatorul se obliga sa plateasca contravaloarea comenzii.

 

Skills 4 Future SRL foloseste serviciile altor companii, de exemplu pentru plata, etc. Responsabilitatea pentru aceste servicii revine integral firmelor prestatoare de servicii. Este responsabilitatea utilizatorului ca inainte de folosirea acestor servicii sa cunoasca si sa accepte conditiile si termenii serviciilor.

 

Politica de retur

 

Toate descrierile produselor prezentate pe site au caracter orientativ si sumarizat, motiv pentru care sunt  exceptate de la dreptul de retur/retragere prevăzut la art. 9-15 din OUG 34/2014 în ceea ce priveşte contractele la distanţă şi contractele în afara spaţiilor comerciale. In cazul situatiilor de retur, benefiarului i se vor adresa cateva intrebari de clarificare si parere asupra pachetelor. In cazul in care beneficiarul a participat la cateva sesiuni, suma returului va fi fractionata in functie de sesiunile de care a beneficiat si cele care au mai ramas. 

 

Informatii despre produse

 

Skills 4 Future face toate eforturile pentru a va prezenta cu maxima corectitudine descrierea produselor. Tot ceea ce detinem ca informatii pe site, produsele, subiectele si materialele de pe site-ul nostru sunt furnizate fara garantii, ci exprimate ca atare. Informațiile puse la dispozitie nu vor inlocui serviciile celor care sunt profesionisti instruiti, de aceea este indicat sa se consulte pentru toate aspectele fizice si psihice cu privire la diagnosticele care pot fi sau ingrijiri medicale. Nu raspundem de pentru nici un fel de daune directe sau indirecte, de orice natura ar fi ele, de pierderi financiare, de boli, de vatamari, de moarte. Persoanele raspunzatoare pentru astfel de decizii sunteti dumneavoastra si prin utilizarea acestui site va asumati responsabilitatea si sunteti raspunzator pentru orice decizie sau actiune veti lua, oricand si oriunde.

 

Copyright

 

Utilizatorii se obliga sa nu  reproduca, multiplice informatiile noastre fara un acord scris din partea noastra. Site-ul si toate elementele acestuia (grafica Web, texte, programe etc.) sunt aparate de legea pentru protectia drepturilor de autor. Folosirea fara acordul nostru a oricarui element cuprins in acest site se pedepseste conform legilor in vigoare.

 

Limitare de responsabilitate

 

Ca urmare a legislatiei in vigoare, Skills 4 Future SRL nu are nici o responsabilitate in ceea ce priveste:

 • informatiile eronate furnizate de cumparator. Acesta are posibilitatea corectarii oricand a datelor personale din contul creat pe site.
 • posibilitatea de a contacta virusi prin accesarea acestui magazin sau prin primirea de e-mail-uri cu caracter informativ sau promotional.
 • neplacerile create de intreruperea accesului in magazin datorate furnizorului de servicii internet (ISP).
 • continutul sau natura site-urilor prin link-urile carora un client ajunge in magazin.
 • Situatiile mentionate in caz de forta majora

Daca intervin probleme la o comanda va vom contacta prin email sau telefonic. Utilizarea site-ului se va face pe riscul dumneavoastra.  

 

Confidentialitatea datelor personale

 

Skills 4 Future SRL se angajeaza sa respecte cu strictete confidentialitatea datelor clientilor sai si se angajeaza sa nu transmita datele personale ale clientilor catre terti.

Datele solicitate pe acest site sunt:

 • Nume
 • Prenume
 • Numar de telefon
 • Adresa de email.

 

In momentul in care doriti sa cumparati online vi se vor solicita suplimentar: adresa de facturare si modalitatea de plata. Datele personale ale utilizatorului vor putea fi folosite de catre Skills 4 Future SRL numai in scopul declarat al acestui site, pentru a trimite utilizatorului confirmarea si livrarea comenzilor.

 

Dispozitii finale

 

Ne rezervam dreptul de a face orice modificari ale acestor termeni si conditii, precum si orice modificari asupra site-ului, fara a fi necesara vreo notificare prealabila a utilizatorilor.

 

Skills 4 Future SRL 

 • Sediu social:Vladimirescu, Str. 4 nr. 2, Jud. Arad
 • Email:future4skills@gmail.com
 • Tel:0735353123
 • Com:J2/1117/2020
 • Cod fiscal:RO43089649